“Alla som har platta tak är rädda nu”

Citatet ovan är ett resultat av hundratals byggnader med platta tak rasat in i Sverige efter vinterns snömassor.  Förvånade står folk och förfasas över varför det samlas snö på platta tak, trots att man sedan urminnes tider fram till 1920-talet byggt snedställda tak i Skandinavien – av någon outgrundlig anledning. Kanske är det dags för en äkta nytänkande banbrytande avantgardearkitekt att bryta normerna och börja bygga ett äkta “funktionellt hus”, där regn och snö med hjälp av den så kallade gravitationen faller ner utan att man ska behöva skotta tak en gång om dagen vintertid?

Bara en tanke.

David Almer

This entry was posted in Blogg.

4 thoughts on ““Alla som har platta tak är rädda nu”

  1. Inte för att vara tråkig, fast det blir jag ju: Jag har varit tvungen att skotta ett sluttande tak ganska idogt denna vinter, så man måste kanske ange ett mått på takets sluttning…

Leave a Reply

Your email address will not be published.