Aktuella utställningar

ElvNu på lördag (den 4 september) ställer Christopher Rådlund ut på Edsviks konsthall i Stockholm; allt som allt 62 verk – 12 grafikblad och femtio målningar. Som alltid i grå nyanser; dystra monument och öde ishav, fjärran tinnar och susande trädkronor, skimrande vatten och sorglösa moln. Naturligtvis också en rad “remakes” av motiv efter Friedrich och Böcklin. Ny katalog kommer att finnas till utdelning.

Roj Friberg öppnar roligt nog samma dag på samma konsthall. Hans otumlande starka och säregna bildvärd är väl värd en pilgrimsresa till Edsvik konsthall. Atlantis förlag lanserar ny bok om Fribergs konstnärskap samma dag.

Men det är inte bara i Stockholm som det rör på sig. I Oslo arrangerar Galleri PAN den 2 september till den 3 oktober för tredje gången en kollektivutställning med kitschmåleri med de bästa arbetena från galleriets fasta utställare, men även från nya. Odd Nerdrum, Hege Haugen, Harald Egede, Richard Scott (USA), Terje Adler Mørk, Kjetil Jul, Monika Helgesen, Bruce Naigles (USA), Gunnar Haslund, Camilla Paulsen och Daniel Douglas (NL) är med i höstens utställning.

Missa dem inte!

David Almer

This entry was posted in Blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.