Kristian Lundberg 1966-2022

1987Bestörta över beskedet kring Kristian Lundbergs bortgång vill även vår sajt minnas honom. Jag träffade själv Kristian endast en gång, efter en uppläsning i Stockholm tillsammans med Håkan Sandell i mars 2006. Jag minns en intelligent och bildad man med humor; vi satt på ett café och diskuterade litteratur, men det mest minnesvärda för mig var nog att efteråt se Håkan och Kristian vänskapligt retas med varandra på ett antikvariat i Gamla stan; de jämförde prissättningen av sina gamla diktsamlingar med varandra och försökte skämtsamt koppla priserna till litterär kvalitet.

Opulens sidor minns Håkan Sandell mer utförligt sin tidiga vänskap med Kristian, och gör en kort genomgång av hans diktsamlingar. Denna längre artikel finner man här: “Så reste de alla i ett skepp byggt av natten” – Kristian Lundberg 1966-2022.

/David Almer

(Fotnot: På fotografiet, taget av vännen, fotograf Thomas Johansson 1987, fr. v.; Håkan Sandell, Kristian Lundberg, Kattarina Baekmark. Copyright: fotografen.)

This entry was posted in Blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.