Bjäremålarna ställer ut i Båstad

Konstnärsgruppen Bjäremålarna: Gustav Sundin, Nathan Sowa och Fredrik Thorsén, ställer för sjätte året ut, med start den 25 juni, i Villa Abelin vid vackra Norrvikens trädgårdar i Båstad. Efter att ha besökt utställningen kan jag varmt rekommendera den. Jag är, föga förvånande, helt övertygad om det klassiska måleriets relevans i det 21 århundradet, vilket också är temat på den föreläsning som anordnas den 30 juni kl 16.00 i Villa Abelin. Föreläsare är Joakim Ericsson, akademisk rektor vid The Florence Academy of art i Göteborg.

Den 1 juli 13.00-16.00 anordnas det dessutom en anatomisk workshop, ledd av Per-Elof Ricklund Nilsson, instruktör vid Florence Academy.

Utöver de tre målarna nämnda ovan finns även verk av följande gästande utställare: Ellen Barkin, Stephen Bauman, Andreas Birath, Joakim Ericsson, Cornelia Hernes, Zacheria Kramer, Rickard Ljungkvist, Per-Elof Ricklund-Nilsson och Sara Stenlund.

David Almer

This entry was posted in Blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.